esmaspäev, 6. aprill 2015

Väike saab suuremaks

Täna oli siis meil selle nädala esimene sünnipäev. Noorem poiss sai jälle aasta vanemaks. Löpusk ometi! Pidu möödus hästi - sai nii kingitusi kui kooke ja ka jalgpalli käidi vaatamas. Tundus, et ta jäi päevaga rahule. Ja homme on tal veel tähtsam päev, sest siis peab ta bussis piletit näitama :)

Kunagi oli ta väike...

Nagu eile kirjutasin, testisin ma küpsetada mustade ubadega. Tulemus oli üllatavalt hea - keegi poleks uskunud, et kook on tehtud ubadest! Nii et proovige järele. Kook on gluteenivaba, nii et see sobib ka nendele kes jahu ei talu. 

Koogiks läheb sul vaja: 

1 purk musti ubasid (à ca 400 gr)
3 muna
2, 5 spl oliiviöli
1 dl kakaod
pisut soola
1 tl vaniljesuhkrut
1,5 dl toor-roosuhkrut
100 gr tumedat shokolaadi

Kuumuta ahi 175 kraadini. Mikserda oad köögikombainis ühtlaseks massiks ning lisa juurde ülejäänud koostisained.  Sulata shokolaad ja lisa ka see taignale. Vala segu koogivormi, mis on eelnevalt vöiga määritud ning küpseta ahjus umbes 30-35 minutit. 

Mina serveerisin kooki vahukoor ning vaarikatega. Järgmine kord mötlesin koogi sisse panna ka kreeka pähklit.


Black bean brownie

Kommentaare ei ole: