neljapäev, 4. aprill 2013

Maailma parim hautis

Mulle hirmasti maitsevad igasugused hakklihahautised. Ma ei tea, kas see on sellepärast, et need meenutavad mulle lapsepõlve või tuleb see sellest, et see on ongi lihtsalt maitsev söök. Eile oli meil siis söögiks lambahakklihahautis. Ja siit tuleb retsept:

400-500 g lambahakkliha
2 spl oliiviõli
1  kollane sibul
2 küüslauguküünt
1 spl tomatipüreed
1 spl lihafondi
2 dl vett
2 dl valget veini
2-3 porgandit
2-3 pastinaaki
1 purk valgeid suuri ubasid
3 spl värsket tüümiani
Soola, pipart

Haki sibul ja küüslauk, ka porgand ja pastinaak tee väiksemateks tükkideks. Prae sibul ja küüslauk õlis ning lisa seejärel hakkliha. Pruunista. Siis lisa tomatipüree, lihafond, vesi ja vein. Lase sellel haududa umbes 15-20 minutit. Nüüd pane sisse porgand ja pastinaak ja lase veel haududa kuskil 15-20 minutit. Seejärel lisa oad ja tüümian ning maitsesta soola ja pipraga. Ja ongi valmis!!!! 

Porgandi ja pastinaagi asemel võid ju võtta seda mis parajasti kodus on, aga tüümiani välja ära vaheta. Testisin eile teha seda kuivatatud tüümianiga ja lõpptulemus oli peaaegu sama maitsev kui värskega. Ja lambahakkliha vöib ju ka loomulikult välja vahetada. 

Nii, ja nüüd ongi teil õhtusöögi mure murtud! :)

Head isu!

Kommentaare ei ole: